Na targach jak w… kuchni, czyli Comitor na Warsaw Home 2019

0
1234

Za nami IV edycja Warsaw Home, targów wyposażenia wnętrz. Na stoisku Comitor pojawiły się m. in. nowości od marki Blanco oraz pionierski sprzęt wyposażenia kuchennego marek Küppersbusch i Novy. Dodatkową atrakcję stanowiły pokazy live cookingu szefa kuchni Aleksandra Barona.

 

 

 

Warsaw Home odbyło się w dniach 3 – 6 października w podwarszawskim Nadarzynie. Wydarzenie cieszy się coraz większą popularnością, dlatego obecność na targach była  wspaniałą okazją do nawiązywania nowych relacji i wymiany inspiracji. Odwiedzający mieli możliwość obejrzenia i przetestowania produktów oraz poznania ich funkcji dzięki wykwalifikowanym ekspertom.

Premiera nowych sprzętów

Na stoisku Comitor pojawiły się nowości od niemieckiej marki Blanco, baterie: Catris-S, Linus-S w stalowym oraz czarnym chromowanym wydaniu, a także zharmonizowane z nimi dozowniki płynów. Można było zapoznać się także z modną kolekcją Beton-Style, do której należą zlewozmywaki wykonane z imitującego ten surowiec materiału Silgranit® PuraDur®. Istniała również możliwość uruchomienia sprzętów, dlatego goście stoiska mieli okazję przekonać się jak funkcjonują one w praktyce. Poza gamą funkcjonalnych baterii i zlewozmywaków Blanco, Comitor zaprezentował też piekarniki Küppersbusch wyróżniające się innowacyjnym systemem ökotherm, który eliminuje zanieczyszczenia i cząsteczki tłuszczu.

Dużym zainteresowaniem cieszył się zintegrowany z płytą indukcyjną  okap Panorama marki Novy. Minimalistyczny design został doceniony, dlatego projekt został nagrodzony nagrodą Reddot Award. Przebojem targów okazała się składana mata, czyli element ułatwiający codzienną pracę w kuchni. Jest to elastyczny, a jednocześnie stabilny gadżet spełniający rolę na przykład podstawki pod garnki lub odsączarki. Architekci, projektanci oraz potencjalni klienci mogli zapoznać się bliżej z produktami i uzyskać odpowiedzi na wszelkie pytania związane ze sprzętem.

Innowacyjny sprzęt, tradycyjna kuchnia

Przekonanie się o tym jak okap Panorama sprawdza się w naturalnych warunkach możliwe było podczas pokazów gotowania na żywo. Poprowadził je Aleksander Baron, szef kuchni przekładający tradycje polskiej kuchni na współczesne trendy w gastronomii. Przedstawił gościom stoiska Comitor intrygujące i nieoczywiste smaki: kiszone warzywa, kaszę, czy pieczony boczek.

fot.  Lidia Skuza

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Prosimy wpisz swój komentarz!
Prosimy podaj swoje imię tutaj.